Just nu – fem frågor till Amanda Sjöland

Då och då hör jag av mig till någon i min närhet för att stämma av läget. Fem frågor om såväl det stora som det lilla i livet just nu.

Amanda Sjöland

Amanda är min fina svägerska. Av alla jag känner har hon nog den största variationen i det hon läser, och om jag får välja vem som ska baka något till kaffet så är det definitivt Amanda. Min brorsdotter säger att mamma jobbar med “datta” och det är alldeles korrekt. Hon är Lead Optimization Engineer, vilket låter (och är) väldigt coolt.

Vad tänker du mycket på just nu?
Efterrätter. Jag fick Claire Saffitz andra kokbok, What’s for Dessert, i julklapp och går nu och tänker på vad jag ska baka härnäst. Hennes Hot fudge sauce från boken var helt magisk.

Vad lär du dig just nu?
Just nu försöker jag lära mig att springa. Har hittat en fin runda utmed Vättern som är 5 km och som jag vill kunna springa utan att stanna.

Vad tittar/lyssnar/läser/spelar du just nu?
Lyssnar alltid på podd-klassikern Hypercritical när jag ska sova. Det är precis lagom intressant med 10 år gamla teknikdiskussioner, så det gör inte något om man somnar.

Vad skjuter du upp just nu?
Taket läcker i bostadsrättsföreningens hus. Huset har hållit sen 1902, men taket från 2003 har kanske redan passerat sitt bäst-före-datum. Jag tänker att det inte kan läcka så mycket nu med 10 minus, så problemet får ligga i dvala lite.

Vad vill du tipsa om?
Elin Lervik och Katarina Mattsons bok Hemtrevligt. En jättefin bok om inredning med ett tydligt tema, konkreta tips och personliga berättelser om vad ett hem betyder för en.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *