En sagolik bok till en Saga

Jag skapar i regel för många. Jag skriver berättelser med förhoppningen att många ska läsa. Jag producerar kurser med förhoppningen att många ska lära. Jag spelar in poddar med förhoppningen att många ska lyssna. I våras knåpade jag däremot ihop en bok med förhoppningen att en enda person skulle bläddra i den.

Jag fantiserade och rimmade, letade och samlade, klippte och klistrade, monterade och exporterade, för att en enda enastående liten person skulle få en present av sin faster. Det var  några månader kvar till Sagas 1-årsdag och Saga älskar böcker, precis som jag.

Så, det blev en bok – En sagolik bok till en Saga. En bok som inte var till för många, utan för en. Lite ovant, men underbart!

Inte allt behöver skapas för en stor publik. Det som är ämnat för en person är bland det finaste att skapa och dela. Men det är lätt att glömma bort såhär i nådens år 2023, när vi kan och ofta vill nå många. När stor räckvidd och höga antal likes är ”viktigt” för att saker ska “räknas”.

Nåväl, här är några utvalda sidor, som inspiration om du vill göra något liknande. Resten av boken är faktiskt bara till för Saga. Jag hoppas att hon ska slita den riktigt ordentligt.

Bilderna är montage av diverse Public Domain-bilder, och själva boken är satt i InDesign samt slutligen tryckt hos Blurb.

Bland regnets alla droppar som drippar finns flygande fiskar som ivrigt viskar.
Bland regnets alla droppar som drippar finns flygande fiskar som ivrigt viskar.

Titta, en stenig tant utan kläder! På huvudet bor en pruttande tjäder.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *