Nykläckta grodor kravlar över grusvägen och jag hoppar mekaniskt mellan dem. Solen värmer axlarna. Vinden drar genom kalufsen.

Det är sommar. Och medan jag försöker undvika grodmos under sulorna lyssnar jag på podd. Ännu en säsong av The No Sleep Podcast fyller öronen. Timmar av tugg. Timmar av rugg.

Men det finns mer. Fler mystiska, mörka och medryckande berättelser att uppslukas av. Till morgonkaffet på altanen, till efter lunchen-luren på gräsmattan eller till jordgubbarna i gräddmjölk innan läggdags. Radiodraman som briljerar. Var så god. Sex tips kommer lastade.

The Big Loop

The Big Loop

En eftertänksam antologi om säregna och många gånger utomjordiska händelser. Mina personliga favoritavsnitt är You och The Fugue. Båda utspelar dig i den oändliga rymden. Alla drar ner tempot. Så lyssna i lugn och ro.

The Last Movie

The Last Movie

Nic Silver, känd från podcasten Tanis, och hans vän MK rotar i historien kring en film. En ruggig film som du kanske inte borde se. I varje fall inte om du är rädd om dig själv. Men nyfikenheten har ju en förmåga att ta över. Eller hur?

Homecominng

Homecoming

Thrillerpodcasten som sedermera blev en kritikerrosad tv-serie med Julia Roberts i huvudrollen. Traumaterapeuten Heidi Bergman kommer nära en av sina patienter – en krigsveteran. Inget är som det verkar. Med något eller någon.

P3 Serie

P3 Serie

Välproducerad poddfiktion på svenska. Varje säsong skildrar en ny berättelse i åtta avsnitt. Favoriterna hittills är den spökliga De dödas röster av Sara Bergmark Elfgren samt klaustrofobiska Tunnlarna av Jerker Virdborg.

The Polybius Conspiracy

En svart arkadmaskin från 80-talet. I hörnet av en myllrande spelhall. Har du sett den? Polybius. Legendarisk och mytomspunnen. Omskriven och diskuterad. Vad tror du? Vad tror Bobby?

Sandra

Sandra

”Sandra, I wan’t to know about birds”. Sandra är en AI (likt verklighetens Alexa från Amazon). Hon används flitigt för att få svar på frågor. Stora som små. Men Sandra är en AI som kanske inte riktigt… är en AI. Egentligen.

The Big Loop på en iPhone

Ps. Fler tips hittar du i ett tidigare inlägg. Allt från The Black Tapes till Limetown. Har du ett tips till mig? Dela gärna. Det kommer fler stunder för poddar. Många.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *