Just nu – fem frågor till Gabriella P Kjeilen

Då och då hör jag av mig till någon i min närhet för att stämma av läget. Fem frågor om såväl det stora som det lilla i livet just nu.

Gabriella P Kjeilen

Gabriella och jag har varit kollegor på Moderskeppet ett bra tag, men nu ska hon strax byta jobb och även satsa vidare på sitt förlag. Tur att jag har ynnesten att ha kvar henne som vän.

Vi är på sätt och vis varandras motsatser i skrivandet – jag brinner för skräck (vilket hon ogillar) och hon skriver en hel del romance och feelgood (vilket inte är min kopp med te) – men skit samma, vi har lärt oss mycket av varandra ändå! Hon fick mig bland annat att utforska paranormal romance-genren.

Vad tänker du mycket på just nu?
Mycket på framtiden och vad det här året ska erbjuda. Som alltid vid årsskiftet, fast lite extra i år när jag strax ska byta jobb.

Vad lär du dig just nu?
Keltisk mytologi till världsbygget i min nya fantasyserie där åtminstone första böckerna ska utspela sig i Skottland och jag vill plocka med lite varelser ur mytologin. Försöker också lista ut hur en vampyr/magiker-hybrid skulle klara sig att växa upp i det svenska skolsystemet…

Vad tittar/lyssnar/läser/spelar du just nu?
Såg precis klart Supernatural. Vi har plöjt alla 15 säsonger och jag förstår äntligen varför folk tjatat på mig i så många år att jag borde se den.

Vad skjuter du upp just nu?
Att redigera mitt senaste manus, trots att det egentligen är brådis. Plus att laga en persienn som gått sönder, sånt där som egentligen går fort men man ändå skjuter på för att man inte har lust…

Vad vill du tipsa om?
SmåLit som går av stapeln här i Jönköping den 3 februari. En supermysig bokmässa som jag alltid återkommer till där man kan träffa lokala författare och förlag (och såklart fylla på att-läsa-högen).

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *