Då och då hör jag av mig till någon i min närhet för att stämma av läget. Fem frågor om såväl det stora som det lilla i livet just nu.
Sommaren 2016 började en annan Sanna på mitt jobb. Den Sanna-kollegan blev snabbt min Sanna-vän, och det är jag enormt glad för. Med Sanna kan jag både skratta och gråta, umgås uppklätt eller i mina allra solkigaste kläder, prata i timmar men också vara tyst och tillfreds. Hon har för övrigt det finaste leendet i stan!
Vad avslutade du senast?
Avsluta? Det är inte min grej, jag brukar mest påbörja saker. Jag har en halvfärdig nybyggd balkong, minst fem påbörjade tv-spel och en fotobok jag är 80% färdig med.
Men skulle jag välja en sak jag faktiskt har avslutat så är det vårt Xbox Game Pass-abonnemang. Det var väldigt roligt så länge det varade men inte till det nya priset.
Vad lär du dig just nu?
Hur jag ska parera en 2,5-årings raseriutbrott, trots och extra behov av kärlek på en och samma gång. Det är det tuffaste jobb jag någonsin försökt mig på.
Det som kanske är mest spännande är hur jag lär mig allra mest om mig själv. Och sen spinner tankarna iväg – hur var jag vid samma ålder som min dotter är i nu? Vad vill jag föra vidare i hennes liv och vilka olater är faktiskt värt att släng bort en gång för alla? Det är en resa i både dåtid och framtid.
Vad lyssnar du på just nu?
Jag testar Graphic Audio och läser just nu fantasyserien Fourth Wing av Rebecca Yarros.
Jag lyckas sällan få till att läsa en fysisk bok och jag somnar alltid av vanliga ljudböcker. Men Graphic Audio är som en dramatiserad radioteater med skådisar, musik och ljudeffekter. Funkar prima i min nuvarande vardag och jag behåller fokus genom en hel bok.
Vad äter du helst för tillfället?
Härom helgen var jag på brunch hos Restaurang Rydala när stormen ven utanför fönstret. De är mina gamla grannar och mina vänner. Wow så gott det var. Verkligen eget koncept och inte alls som de eviga bruncherna på diverse hotell runtom i landet.
Maten och atmosfären är helt fantastisk. Varenda centimeter av huset är gjort för hand med dekorerade tak och handsnidade möbler och golv. Både mat och plats är gjord med äkta passion och kärlek.
Vad vill du tipsa om?
Förutom Restaurang Rydala vill jag tipsa om en annan väns finfina hantverksöl: Prins Katt mikrobryggeri från Motala. En favorit sen länge är blåbärsölen Surolle, men senaste tiden har dubbel-IPA:n Katten och kråkan seglat upp som topp ett.