Just nu – fem frågor till min morfar

Då och då hör jag av mig till någon i min närhet för att stämma av läget. Fem frågor om såväl det stora som det lilla i livet just nu.

I veckan besökte jag och Sven mina goa morföräldrar. Vi satt i skuggan under äppelträdet och när glassen var uppäten passade jag på att ställa fem frågor till morfar.

När jag var liten ansåg jag att morfar Kalle visste allt. Åtminstone visste han mycket mer än vad jag gjorde. Idag vet vi nog ungefär lika mycket, men om olika saker. Vi lär av varandra.

Vad längtar du till just nu?
Det jag har längtat efter händer nu – våren och det fina vädret. Äntligen kan jag vara ute i trådgården igen. Vinterhalvåret är väldigt långsamt och tråkigt, men nu kommer livet tillbaka!

Vad tittar du på och läser just nu?
Jag har tittat en hel del på skidtävlingar. Både nya och gamla, och särskilt med tjejerna som har varit helt otroliga. Det finns jättemycket klipp att se på YouTube.

Sen läser jag ju också. Dels får jag många böcker från min dotter Lotta och vi har även varit inne en del och lånat på biblioteket i stan. Jag tycker inte riktigt om det nya och moderna, utan föredrar äldre författare som Moa och Harry Martinsson, August Strindberg och Maria Lang.

Vad firade du senast?
Oj, det vet jag inte. När man kommer upp i åren firar man inte så mycket. 

Det mest positiva som hände nu senast var att det trots allt gick bra med mitt barnbarnsbarn Saga när hon var med om en olycka. Jag firade det kanske inte, men det kändes väldigt bra.

Sen åker vi på bingo varje vecka. Det är väl lite av ett firande. Man kommer ut och träffar folk, och många är i samma ålder som oss. De flesta har man inte sett på hela vintern, och man undrar såklart vilka som är kvar och vilka som inte är det. 

Vad skulle du äta idag om du fick önska precis vad som helst?
Vi brukar ofta köpa räkmacka och det är gott (Här inflikar mormor att hon är trött på räkor). Annars hade jag nog önskat färsk fisk, för det finns ju knappt att köpa här i affärerna längre. Jag kommer aldrig att glömma när vi var på Mannerströms krog i Göteborg och åt torsk. Det var riktigt bra.

Vad vill du tipsa om just nu? 
Att vara positiv. Man ska inte se så negativt på allt i livet, det finns jävligt mycket positivt också. Det mesta fixar sig!

1 kommentar

  1. Pingback: Sannas fem frågor - Christian Åhs Grevsjö

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *