Just nu – fem frågor till Mikaela Månsson

Då och då hör jag av mig till någon i min närhet för att stämma av läget. Fem frågor om såväl det stora som det lilla i livet just nu.

Vi har aldrig träffats i den köttsliga världen, Mikaela och jag, men vi hörs i princip varje dag via Speljuntans härliga Discordserver, där vi båda är moderatorer. Hon är smart, rapp och cool. När man har funderingar kring det mänskliga psyket, ja då pingar man gärna in Mikaela i diskussionen eftersom hon arbetar som skolpsykolog. Vill man veta något om fåglar, ja då gör man likadant. Hon är nämligen en skådare.

En vacker dag kommer vi garanterat dricka något gött i en grönskande park tillsammans. Plötslig händer det bara.

Vad ångrar du just nu?
Det jag ångrar mest är att jag har blivit ganska dålig på att svara och höra av mig till familj och vänner, men insikt är första steget mot bättring (hoppas jag).

Vad lär du dig just nu?
Att ta emot passar i fotboll utan att bollen studsar för långt iväg. Jag har i vuxen ålder börjat spela fotboll i en nybörjarliga och tränar därför på just sånt som annars främst barn i 8-årsåldern tränar på. Det är svårt! Svårare än vad det ser ut åtminstone. Men också väldigt roligt.

Vad tittar/lyssnar/läser/spelar du just nu?
I år kände jag för att prova att läsa mer på djupet (och inte bara på bredden), därför har jag som projekt att läsa allt utgivet av en särskilt författare och först ut i experimentet blev Bret Easton Ellis. Just nu har turen kommit till The Rules of Attraction.

Vad längtar du till just nu?
Att våren ska komma igång på riktigt, och med det flyttfåglarna. Jag ser så mycket fram emot att välkomna allt från stjärtand till ärtsångare tillbaka genom min tubkikare. Synd bara att jag måste lära mig all fågelsång på nytt varje vår eftersom jag glömmer så lätt.

Vad vill du tipsa om just nu?
Kreatören Elle Cordovas sketcher om olika fonter är prick så fåniga (och sanna) på det sättet som får mig att skratta rakt ut.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *