Glimtar från Köpenhamn

Sven och jag hade inte varit utomlands tillsammans på åtta år. Det var hög tid och således tog vi tåget ner till kontinenten för att njuta av… Köpenhamn! Precis lagom svårighetsgrad när man är ringrostig på att resa.

Varför inte dela några glimtar och tillhörande tips. Varsågod. Vi börjar tills sängs på SP34 och slutar någonstans bland bollar på en bänk, en köttmatta och färgglad keramik.

Ruby. Fulländade cocktails i flott men avspänd lägenhetsmiljö. De har sina egna ”hopakok” men kan också sina klassiker. Vi njöt av de senare i form av Daquiri och Sidecar. Det är smart att boka bord i förväg eftersom stället är poppis.

Høst. Betyder inte höst utan skörda. Det lärde jag mig nu. Nåväl. Här får serveras du nordiska smaker i lika nordisk atmosfär. Det är ljust, luftigt och grönt på ovanvåningen och mysmurrigt på källarplan. Köttet smälte i munnen, vinet rann lätt ner i strupen och blomkålen på hyllan bredvid oss såg ut som konserverade hjärnor.

Reffen. Ute på Refshaleøen har man byggt upp en überhärlig mat- och dryckesvärld av containrar, skjul och små bussar. Beställ något från en av de många luckorna med Street Food och stråla samman med ditt resesällskap vid ett bord på ”sandstranden”.

Balderdash. Trångt och hyggeligt cocktailplejs med finess. Här gillade man att spraya parfym såväl på drinken som på gästen.

Barabba. Rena italienska smaker och avslappnad stämning. Jag älskade kaninraviolin. Signaturrätten är annars en välsvarvad boll med spagetti toppad med kaviar. Och smör. Mycket smööör.

Rundetårn. Gå upp och ner för utsikt över stan samt upplev lite utställning i bibliotekssalen. Vi såg Generation WHY.

Torvehallerne. En klassiker. Så mycket gott. Varför kan inte Jönköping ha något liknande? Varför?!

Studio Arhoj. Lekfull keramik. Du vill ha typ allt. Och så kan du se hur de arbetar bland drejskivor och ugnar.

Tack Köpenhamn. Vi ses.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *