Glimtar från Gotland

Det är tre år sedan jag var på Gotland för första gången. Då var det tidigt höst. Nu tyckte Sven och jag att det var dags för ett återbesök och denna gång ville vi uppleva ön i försommarskrud.

Här kommer några glimtar och tillhörande tips. Låt oss börja på ljuvliga Kalk Hotel i Visby där vi hade vår egen terass samt utsikt över Almedalen och havet. Ett fem av fem-ställe. Det fanns chokladbollar på frukostbordet. Bara en sån sak.

Surfers. Jag tog inga bilder men skit samma. Det är ett riktigt pangställe som vi har käkat båda gångerna vi har besökt ön. Maten är het, söt och syrlig i en göttig kombination. Min egen favorit är räkbollarna.

Bageriet. Här tryckte jag i mig gotländsk sparris med hollandaise och hjärtmusslor i smörad kycklingbuljong. Otroligt god mat och lagom stimmig stämning i lokalen. Vi blev så förälskade i stället att vi passade på att även ta en lunch (och ett parti yahtzee) innan hemresan.

Bakfickan. När du vill ha en go fesk ska du slå dig ner på Bakfickan. Strömmingen är nog deras paradrätt. Vi smackade dock till med en kungsflundra (och ett glas champagne). Det satt fint.

Gotlato. Gelato. God. Punkt.

Mille Lire. Pizza. God. Punkt.

Tack Gotland. Vi ses.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *