Nu

Uppdaterad 7 maj 2023 i det gröna arbetsrummet.

👰🏻‍♂️ Om två veckor ska Sven och jag ha bröllopsgalej på Villa Strömfors. Vi gifte oss i hemlighet i augusti förra året, på vår 20-årsdag, och nu är det äntligen dags att fira ordentligt med vår närmsta familj. Det planeras för två dagar av härligt häng. God mat och dryck. Skratt och kramar. Och en stor dos njut. Jag längtar.

👶🏻 Min brorsdotter Saga växer upp så fort, så fort. Jag älskar henne otroligt mycket och försöker att träffa henne så ofta jag kan. Hon verkar tycka att min näsa är bland det godaste som finns, så den biter hon gärna i med sin tandlösa mun. Trots avsaknaden av tänder gör det riktigt jäkla ont… men det är det värt!

👩🏻‍💻 Jag har börjat mikroblogga smått och spritt på Micro.blog. Vid min sida har jag verktyget Grammarly som hjälper mig att skriva på engelska. Jag märker hur mycket jag har tappat när det kommer till vokabulär och grammatik. Tur att det finns hjälpmedel.

📺 Efter att Sven och jag har plöjt Dead Ringers, med en magnifik Rachel Weisz i huvudrollen, fortsätter vi med Silo. Jag klämde nyss hela bok-trilogin av Hugh Howey och ser verkligen fram emot att se hur berättelsen gör sig som tv-serie. De två första avsnitten lovade gott!

📖 Jag läser bland annat Lesser Known Monsters of the 21st Century av Kim Fu i en bokcirkel på Discord. Jag har saknat att bokcirkla, så detta känns som en peppig vårsyssla. Vi diskuterar en novell varje söndag. Precis lagom. Mer om vad jag läser finns på Goodreads.


* Idén till en nu-sida, eller now page, kommer från Derek Sivers. En av mina favoritartiklar från honom är Obvious to you. Amazing to others.