I detta nu

08 augusti 2021

Vad gör jag nu* för tiden? Jo, jag återhämtar mig efter min andra svåra depression. Nu mår jag bra igen, men såren läker långsamt. När jag skriver det här har jag just badat i viken nedanför stugan. Vattnet är svalt. Det ska komma regn i eftermiddag. Jag är tacksam och njuter.

Jag redigerar min första novellsamling vid namn Arkiv för upphittade anteckningar. Texterna började som ren skräck, men kom såklart att handla om mycket mer. För det är ju så världen och livet är. Samtidigt som det är mörkt kan det vara ljust. Vi drömmer, längtar, blir rädda, överraskas, gråter, gläds, saknar, är konfunderade, blir arga omvartannat. Och i den trista (men också alldeles underbara) vardagen finns magi och besynnerligheter, i alla fall om du tittar och lyssnar riktigt noga.

Nåväl. Det tar sig med redigeringen och snart ska boken sättas. Det pirrar och fladdrar. Jag är stolt och skiträdd.

Jag läser också mycket. Likaså gör min sambo Sven. Således har vi startat Läslöss där vi skriver om läsande, men inte nödvändigtvis om böcker.


* Idén till en nu-sida, eller now page, kommer från Derek Sivers. En av mina favoritartiklar från honom är Obvious to you. Amazing to others.