Rhubarb Sour

För någon månad sedan fick jag ett stort fång rabarber av mamma. Jag gjorde kompott, lemonad och rabarbersockerlag. Den sistnämnda hälldes i isformar och sparades till en kommande cocktailstund på balkongen.

Den stunden inföll igår då vi invigde våra nya Nick & Nora-glas – en typ av glas för mindre cocktails som serveras kylda, men utan is. Sven svängde ihop en Rhubarb Sour.

För en sats rabarbersockerlag behövs:

  • 200 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Skiva rabarbern och lägg i en kastrull med socker och vatten. Låt koka upp och sjud i 10 minuter tills rabarbern är mjuk.

Mosa runt lite med en gaffel i kastrullen och sila sedan av sockerlagen*. Låt svalna i kylskåp, och frys om du vill spara till senare.

* Rabarbermoset som blir över kan med fördel röras ner i en skål med yoghurt eller fil. Mums.

För en Rhubarb Sour behövs:

  • 5 cl Pink Gin (kan bytas ut mot Dry Gin)
  • 3 cl citronjuice
  • 3 cl rabarbersockerlag
  • 2 cl äggvita

Häll alla ingredienser i en shaker och skaka den utan is så att äggvitan skummas. Fyll shakern med is och skaka den igen tills drinken blivit kall. Sila upp i ett cocktailglas.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *