Tiden forsar förbi. För tre år sedan sprang barn över golven i lägenheten ovan, och jag som då var ovan vid och irriterad på lyhördheten, sökte mig till ett julöppet kondis nere på Torpa.

Jag satt med Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón i händerna och kaffet kallnade halvvägs ner i koppen. Inte för att det sällan händer, jag är en långsam kaffedrickare, men det var något med den där boken.

Det var som att den kom till mig vid exakt rätt tidpunkt. Mitt under julens dagar som är så långa och mörka. Den kom med magi. Jag blev ett storögt barn som försvann in bland bokstäverna. In och bort.

Igår, medan mörkret tjockade till sig utanför fönstret och ljusen i mässingsstakarna brann ner till ingenting, kunde jag inte annat än att ge mig själv lite magi i julklapp. The Prince of Mist av samme Carlos Ruiz Zafón. Och här är hon igen. Den storögda Sanna. Hon som försvinner in och bort. Det är en känsla som är svårslagen.

Jag kan ju inte säga så mycket än, för jag är ju endast några kapitel in. Men jag kan säga att vad du än gör ska du läsa en Carlos Ruiz Zafón. Och nu är exakt rätta tidpunkten. Under julens tidiga morgnar när resten av huset sover, eller under sena och mörka kvällar innan läggdags. Invirad i ett täcke.

Max would never forget that faraway summer when, almost by chance, he discovered magic.

[row]

[column width=”6″]

IMG_3752

[/column]

[column width=”6″]

IMG_3753

[/column]

[/row]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *