Under natten för jag in armen under huvudkudden och känner hur kallt och rått det är. Dit har värmen från elden ute i vardagsrummet inte nått. Jag värmer den istället mellan låren.

Det är helt svart. Jag kurar och lyssnar ut i natten. Det droppar från en takränna vid husknuten och någonstans dunsar det stumt. Vad var det? Sven sover tyst bredvid mig och det är inte morgon riktigt än.

Jag vaknade i stugan denna morgon. Det var dimma så långt ögat kunde nå utanför dörren och elden hade falnat i brasan för länge sedan. Kallt trägolv, svart kaffe och bananpannkakor. Och sedan en dag med en stor dos lugn och mord.

Jag började med att ta mig an lugnet. Som sig bör.

Väg

[row]

[column width=”6″]

Flugsvampar

[/column]

[column width=”6″]

Dunge

[/column]

[/row]

Spindelnät

[row]

[column width=”6″]

Brygga

[/column]

[column width=”6″]

Grantopp

[/column]

[/row]

Vass

[row]

[column width=”6″]

Träd över sjön

[/column]

[column width=”6″]

Höstblommor

[/column]

[/row]

Sjön

[row]

[column width=”6″]

Stig bland ljung

[/column]

[column width=”6″]

I riset

[/column]

[/row]

Altaret

Sen kom morden. Eller mordet rättare sagt. Det räcker med ett i taget.  Jag har gått ner mig i ett kärr av mysmord såhär på höstkanten. Mysmord är min “guilty pleasure”, tillsammans med vita bönor på burk.

Och nu när det ruggar till sig ute brukar jag hamna inne i sällskap med mysmordsdrottningarna Maria Lang och Agatha Christie. Det är något jag varmt rekommenderar. Det är hemtrevligt, lite förutsägbart, lite charmigt “gammelt” och alldeles rätt.

Ögonen har varit trötta den senaste tiden, alldeles för trötta för att läsa, och då tar jag till ljudböcker. Just nu surrar Huset på udden i lurarna och det sprakar i brasan återigen.

Eftermiddagssolen, som kom till slut, lyser in genom persiennerna och jag har redan korkat upp en vinflaska, eftersom det krävdes av grytan som puttrar på spisen.

Jag hämtar ved

[row]

[column width=”6″]

Ved

[/column]

[column width=”6″]

Eldstad och ljudbok

[/column]

[/row]

Ormbunke

Mina topp fem mysmord

Gör som jag och gräv ner dig i en trevlig mordhistoria.

 1. Och så var de bara en
 2. Farligt att förtära
 3. Inte fler mord
 4. Rosor, kyssar och döden
 5. Farliga drömmar

Trädtopp

Just nu har jag min o-kreativaste period på länge och det är rätt bra det också. Det är nog faktiskt ganska livsviktigt.

Jag laddar om med nya intryck från böcker, spel och film. Gottar mig i att umgås med familj och vänner, och äter mycket grytor som gått länge och väl på låg värme. Njuter av hösten och mycket frisk luft.

Sen, sen ska jag ta tag i nya skriverier och världar som väntar i skallen. Sen. Men inte nu.

För nu är det mysmord som gäller. Och det med basta!

Stig

 1. Sara i Åre 17 oktober 2015 klockan 18:38

  hösten gör sig så förträfflig på bild!

  Svara
  1. Sanna 19 oktober 2015 klockan 17:01

   Ja men visst gör den, den gör halva jobbet åt en ;)

   Svara
 2. Eva 19 oktober 2015 klockan 15:57

  Om det är så här kreativ du är, med fantastiska bilder och finstämd text, när du är in din mest o-kreativa period – då måste du kunna ge fenomenalt mycket när du stryker o-et från kreativitet!
  Tack för inspiration!
  och påminnelsen om mysmord… det får jag leta efter på Storytel när jag är klar med “Sju dagar kvar att leva”… allt annat än mysig men väldigt viktig bok känns det som. (Skriven av Carina Bergfeldt).

  Svara
  1. Sanna 19 oktober 2015 klockan 17:08

   Det kanske delvis också handlar om att jag upplever att jag inte gör de saker jag helst skulle vilja. Jag känner mig just nu lite tömd på kreativitet men jag försöker ändå hålla igång på en lagom nivå, eftersom jag aldrig tror att det går att vänta in inspirationen. Ibland måste man göra ändå för att det ska släppa.

   Men samtidigt har jag fått säga till mig själv att det är ok att pausa lite. Göra lite annat. En svår balansgång ibland. Men det är ju ett icke-problem egentligen.

   Tack för boktipset. Den har jag helt missat. Och det är ingen bok jag vanligtvis skulle ta mig an, men man måste ju våga lite annat ibland också. Vidga sina vyer!

   Svara
 3. Sofia 20 oktober 2015 klockan 20:11

  Så magiska bilder! Vill ha flera av dem på väggen.

  Svara
 4. Nadja 6 november 2015 klockan 22:18

  Wow vilka vackra bilder!!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *