25 vackra landskap och svenska sägner

”Luften doftar av fuktig jord och ny klorofyll. Jag ser ner och mina fötter är begravda i den mjuka gröna mossan. Och i min hand vilar en spade av trä. Mitt hjärta hoppar över ett slag. Jag är på väg att börja gräva djupt ner till rötterna av mitt eget väsen, mitt moderland och vår folktro.”
Jenny Jacobsson

Jag tror att jag har hittat en skaparfrände i Jenny Jacobsson. Hon är fotograf och bildberättare, och en fantastisk person på många sätt. Hon kan få mig att både skratta och bli tårögd inom loppet av 30 sekunder. Och hon brinner precis som jag för den svenska naturen.

Just nu bygger hon upp ett spännande projekt som jag kommer följa med förväntan. Och jag tycker du ska göra det samma.

Jenny ska porträttera de sägner som har grott fram och förts vidare under hundratals år i vårt land. Berättelser om väsen och oknytt. I alla våra 25 vackra landskap.

Och jag tror det kommer skapas magiska saker. Tro mig. det är lite så att jag önskar att jag kan få vara med på ett hörn. Västergötland ligger ju om inte annat mig varmt om hjärtat.

1 kommentarer

  1. Jenny Jacobsson 18 juli 2015 klockan 19:13

    Jag hittade precis det här inlägget… Det där med att både skratta och bli tårögd på nästan samma gång slog precis in här också.
    Sanna…..

    Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *