Skatten på Älgön

Viken

foto: Canon 6D + 50/1,4

Det blev ett litet äventyr strax innan kvällen. Just när solen värmde som skönast och dagens genomgående latlust byttes till äventyrslust. Vi kopplade loss båten från bryggan. Otto hoppade i först och tog plats i aktern med tassarna på mina ben och nosen i vädret. Pappa satt bakom ratten, Sven och mamma i fören.
När vi rundat udden skumpade vi fram över vågor. Ottos öron fladdrade, vattnet piskade upp i mitt fräkniga ansikte och i iPhonen fanns koordinaterna till skatten; En geocache mitt ute på sjön. Något som krävde just båt eller ruskigt bra simning.

Bryggan

Otto

”Älgön. En fin liten ö i Viken. Lättast att gå i land från söder. Lägg tillbaka cachen där ni hittade den.”

Så löd beskrivningen. Vi gick i land på den tätbevuxna ön, morsade på fyra kanotister som gjort upp tält för natten, och började leta.

Vi sökte bland granar och klippor. Och snart fann vi det vi letade efter utslängt på marken, inte i den klippskreva där det borde vilat. Men ändå. Vi gjorde hög femma, önskade kanotisterna trevlig kväll och styrde kosan hem till en rejäl firar-middag. Äventyr väl utfört.

Pappa

Sven

Mamma

Jag är långt ifrån en van geocashare med mina blott fyra sex hittade skatter. Men geocashing är perfekt när tristessen knackar på dörren.

Du kommer ut i friska luften, upptäcker nya platser, får lösa problem och mysterier och har det oftast ganska trevligt. Tillsammans med andra eller helt allena.

Sen finns det ju stunder då du kanske som jag skriker ”Jag skiter i den jävla skatten! Jag vill hem!”, efter att tjugo pissmyror kalasat på dina fötter och pollenallergin kickar in med ny energi.

Jag tror aldrig man blir för gammal för att leta skatter. Även om det är en urtvättad ketchupflaska med papperslappar och en plastödla i. Mitt ute på en ö där det inte syntes en enda älg.

Sanna

Sven

Otto

Kom igång genom att ladda hem appen till din smartphone och sök efter närmsta skatt i din närhet. God skattjakt!

1 kommentarer

  1. Ann-Marie L 26 juli 2015 klockan 18:39

    Spännande, jag har funderat lite på där med geocoaching, hur som så påminde det oss att vi hämtat ut ett naturpass-paket (f d trimorientering). Det ska vi ta imorgon om det inte regnar. Kanske tar med kameran. *ler*

    //Ann-Marie

    Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *