Dokumentär-torsdag har blivit till dokumentär-onsdag men annars är allt sig likt och vi är på banan igen efter jullovets uppehåll. Reglerna är enkla. Varannan vecka väljer jag en dokumentär, varannan vecka är det Svens tur att överraska mig.

Och den där stunden när vi kryper upp i soffan för att trycka på play är en stund jag längtar till varje vecka. Särskilt nu när det är mörkt och ruskigt och sådär ohyggligt mycket januari.

Just ikväll dinglade en ensam spelkontroll i luften mot en molnfri himmel och Indie Game – The Movie rullade igång på tv-skärmen. Svens val. Ett bra val.

Vi fick följa några indiespelutvecklare, alla riktiga spelnördar och fantaster, under perioden då de arbetade hårt och närmast sjukligt mycket med sina spel. Spel som de hoppades skulle bli nästa stora grej givetvis.

Det är så urbota vackert att se och höra människor som verkligen brinner för något. Möta dem som aldrig ger sig. Som bara fortsätter och fortsätter. Som är så nedrans kreativa och som till slut får sin idé hela vägen i mål. Även om vägen är lång, kringelikrokig och påfrestande.

De lyckas på något konstigt vänster med det som verkar omöjligt.

Snö över taken

Lampa

Jag blev tårögd och glad. Kände samtidigt deras ångest som var så påtaglig under vissa stunder. Blev slutligen inspirerad och peppad.

Det var en dokumentär som berörde mig och som jag rekommenderar. Speciellt till dig som drömmer om att skapa något och dela med dig av det. Det gör vi kanske alla, på ett eller annat sätt.

”Regardless of how the game did, I would like to always remember that I am proud of it.”

Det var en mening som fastnade hos mig och som jag tror är viktig. Att aldrig glömma bort sin egen stolthet över det man har åstadkommit. För det är lätt att andra saker tar över, negativa som positiva.

Nog om detta för nu.

Om inte annat så är dokumentär-onsdagar en himla bra sak att plita in i kalender. Och ja, det går lika bra med en tisdag eller söndag för den delen. Oprövat, men jag törs nog ge tummen upp till att laborera fritt med konceptet.

Indie Game - The Movie

Indie Game - The Movie

1 kommentar

  1. Ann-Marie L 16 januari 2015 klockan 01:21

    Kul att få ut så mycket av något du inte förväntat dej så mycket av, härligt att överraskas en vanlig onsdag så där…

    Själv har jag sett på Rakt in i hjärtat och tanken kommer ju hur jag tar allt för givet, barnen och deras hälsa, maken och hans underbara sätt att stötta när det behövs, näe, måste komma på något sätt att visa hur mycket jag uppskattar dom!

    Ha en skön helg!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *