I ett rum med en berättelse som ska ut

Stjärnfall

Älgen

Maskin

Rykande te

Fönster

Blomma

Jag hukar mig över bordsskivan, kisar med ögonen som svider lite av arbetet och försvinner in i världen som jag bygger upp kring novellen jag snart ska dela med mig av – Ensamhjärta.

På sätt och vis är det den första berättelse jag delar med mig av sedan jag som tonåring postade små noveller på sidan med det passande namnet NovellJag ramlade över en av dem igår. Vilken nostalgi. Publicerad 19-07-2002, året och sommaren då jag blev tillsammans med Sven. Jag var 16. Nu är jag snart 29.

Jag läser min nya saga en gång till (för säkerhets skull) och har svårt för att inte knyckla ihop den till en liten tuss av digitalt papper och kasta i papperskorgen. En instinkt som slår till eftersom jag är skiträdd för att säga ”Kolla, nu är den klar. Varsågod och läs!”. Den där sommaren 2002 var jag inte lika rädd vad jag minns. Jag får nog försöka locka fram den där 16:åriga Sanna en stund.

Den är klar. Och jag tycker om den. Så om en vecka kan du få läsa den och förhoppningsvis också tycka om den. I alla fall få uppleva något. Känna lite, undra lite. Fundera lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *