”Tres Hombres är det enda i sitt slag. Ett handelsfartyg som helt saknar motor och därmed enbart går för segel. Ett skepp som reser världen över med fin rom och andra goda saker i lasten. Skål!”

Sven höjde glaset och jag likaså. Luggen var kammad och på köksbordet stod en vacker bukett. Jag sippade på den bärnstensfärgade drycken och tänkte att det var en ganska fantastisk historia.

Tres Hombres. Ett skepp som byggdes 1943 och som rymmer 15 i besättningen; 5 kunniga och 10 gäster, som också tränas för att kunna hjälpa till under seglatsen. Jag skulle kunna vara en av dem. Om jag ville. Ganska spännande.

Blommor och romEn dryck lika gammal som jag

Tre timmar senare drack jag en calvados som lagts på fat samma år som jag föddes. 1986. En ganska svindlande tanke när man tänker på det. Den var god. Tillsammans med stekta äpplen, kolasås och glass. Så enkelt. Så perfekt.

Två dryckesupplevelser inom loppet av några få timmar. Hade jag vetat mer om skepp så kanske jag hade skrivit en egen berättelse, inspirerad av den jag fick höra där vid köksbordet. Men nu kan jag väldigt lite om skepp. Än så länge. Så det får nog vänta.

Min berättelse

Men jag har ändå en berättelse att bjuda på nu. Äntligen. Ensamhjärta är utputtad (i skrivande stund fyra delar). Och det var därför det stod en vacker bukett på köksbordet. En present från Sven, för att fira lanseringen. Och med det knyter jag samman den här lilla utläggningen fint.

Ha en fin söndag. Och glöm inte att det finns en berättelse som väntar på dig. Även om den inte innehåller skepp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *