Sailor's DreamDet är mörkt, ljusen brinner och rinner långsamt, i ugnen bakas spetskålen mjuk och lagom sotig, samtidigt som jag fördriver tiden med Sailor’s Dream. Ett spel, fast mer en berättelse egentligen. Otroligt vackert, mystiskt men också lite förvirrande.

Fast det är egentligen inte det spelet jag ville berätta om. Det är fem andra. Fem andra indie-spel som jag tycker att du ska spela.

Allihopa är verkligen ett måste, fast ett i taget går bra. Alla väldigt säregna och (skräck)mysiga. Välarbetade och inbjudande. Fyllda med pussel, klurigheter och fina berättelser.

De fem spelen

Year Walk. Ett mörk och skrämmande spel, med starka kopplingar till svenska sägner och myter, där du får göra en resa genom en mystisk skog.

DEVICE 6. Från samma skapare som till spelet ovan. En riktigt gåtfull och stämningsfull thriller som vänder upp och ner på hur du trodde ett spel skulle fungera.

LIMBO. En pojke (du) vaknar upp i en skog som går i gråskala. Vem är du? Vad gör du där? Du måste ta dig framåt och allt är otroligt läskigt och makabert.

Machinarium. Ett spel om en liten robot, som verkligen går rakt in i hjärtat. Mysighet på hög nivå och riktigt tjusigt.

Samorost 1 & 2, 3. Peka och klicka dig fram tillsammans med en liten rymd-gnom. Skruvat och lekfullt och lagom långa för en kväll eller två.

 

Limbo

LIMBO

DEVICE 6

DEVICE 6

Machinarium

Machinarium

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *