3 lagom långa poddar

Poddar

När ögonen vilar, kan öronen få jobba lite. Det är bara fint att kunna variera. Därmed har jag varvat böcker med poddar i sommar. Som sig bör när det latas och vilas i både sol och skugga, inne som ute.

Jag kan älska mastiga P3 Dokumentärer att försvinna in i, men föredrar ofta korta poddar framför långa.

Därmed har jag sökt efter de där små naggande godbitarna på ca 20-30 minuter. Perfekta för en kortare promenad, en efter lunchen-vila i hängmattan eller som frukostsällskap när Sven sover.

Och den som söker (och får tips från ovan nämnda sjusovare) han hittar. Här är tre precis lagom långa poddar som jag gillar. Lyssna lugnt.

Språket i P1

Språket i P1. Är man som jag – en skrivare och en ordsamlare – är denna podd ett måste. Vad använder vi oss av för ord, vad betyder de och var kommer de ifrån?

Med avsnitt som:

 • Vad har hänt med ordet episk?
 • Hon är ju ingen duvunge direk
 • Kan Attefall göra en Friggebod

Spår

Spår. Anton Berg & Martin Johnson grottar ner sig i det kända kriminalfallet som går under namn Kalamarksmordet. Två bröder mördades i sitt hem en kväll i april 2004.

Under fem välproducerade avsnitt frågar jag mig om den dömda Kaj Linna verkligen är skyldig?

P3 Om

P3 Om. Jag tittar inte på nyheterna och jag läser knappt tidningen. Varför är väl en historia i sig. Det mesta får jag ändå reda på vid fikabordet på jobbet. Och numera i P3 Om.

Korta och smarta sammanfattningar om aktuella händelser eller teman. Svåra saker blir lite enklare att förstå och nya kunskaper etsas in i skallen med hjälp av lite humor.

2 kommentarer

 1. Josefin 17 september 2015 klockan 01:42

  Tack för bra tips! Anton (och Fredrik) är mina favoritreportrar i P3 Dokumentär, så jag ser fram emot att höra den förstnämnde i Spår.
  Har du lyssnat på Pojkdrömmar av Calle Schulman? Kort, intressant och lättsamt.

  Svara
  1. Sanna 18 september 2015 klockan 10:18

   Nej, jag har inte lyssnat på Schulman, har inte riktigt känt mig pepp när jag sneglat på den. Men kanske får ge den en chans en kväll att andan faller på. Tack för tipset!

   Svara

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *