Det började på ett fik inte långt härifrån. På ett slitet vitmålat träbord med virkad duk, om jag inte minns fel, och med en eftermiddagskaffe inom räckhåll. Det var på väg mot sommar, sakta men säkert. För jag vill också minnas att dörren ut mot gatan stod öppen för att släppa in behagliga vindar, fågeltjatter och det konstanta trafikbullret.

Jag tänkte att det äntligen var dags att skriva något. På riktigt.

Och inte bara skriva, utan skriva från början till slut. Faktiskt skriva klart en berättelse, kanske till och med flera så småningom, och sedan publicera dem. Något jag har drömt om sedan jag var liten. Det är den där drömmen som aldrig släpper taget, utan envetet pockar på och bara växer och växer.

Det var dags att börja göra och inte bara drömma i all evighet. För vad väntade jag på? Egentligen. Kanske på att sluta vara feg, att våga och att jag skulle ”få tid”.

Men det var inget att vänta på. Allt skulle inte bara falla på plats utan att jag rörde ett finger. Den magin finns inte.

Så jag började skriva på ett kapitel den där dagen på fiket. I händelsernas mitt, på en saga som jag knappt visste något om vid den tidpunkten. Ett steg i taget tänkte jag. Och sen blev de flera kapitel under sommaren. Och nu är det många, så många som i en bok, efter snart ett och ett halvt år. Och jag har under tiden skrivit på ytterligare en berättelse parallellt. En kortare novell (mer om den strax).

Nu inte bara tänker jag på att jag ska göra. Jag gör.

Jag skriver. Jag vågar. Och tid stjäl jag, lite här och var. Och jag har insett att det är det här jag vill göra. Alltid. Även om det bara är för skojs skull, hemma vid skrivbordet (eller på ett fik). Jag vill komma på berättelser. Och sedan dela dem med andra. Fast det där andra känns lite mer läskigt. Kanske inte så konstigt.

Men jag har bestämt att 2015 ska jag börja med det. Dela med mig, så att andra kan få läsa, så att du kan få läsa. Och så ska jag börja skriva mer här, för jag tror att skrivande föder ännu mer skrivande.

Kom an 2015, kom an bara. Jag är redo, riktigt jäkla skitredo!


Mina  nyårslöften

Publicera en novell (Finns numera här)

Skriva klart den där boken (vad som händer sen får vi se)

Skriva här två gånger i veckan (litet som stort)

Klara av att stå på händer (veti katten hur det ska gå)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *